офіційний веб-сайт           
 
ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО
Львівський науково-виробничий центр
стандартизації, метрології та сертифікації
20 | 11 | 2018
ВІДБУВСЯ СЕМІНАР З ПИТАНЬ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ БЕЗПЕЧНІСТЮ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ (НАССР) Друкувати
Написав прес-служба   
Середа, 17 жовтня 2018 14:40
Сьогодні, 17 жовтня, відбувся семінар на тему: «Впровадження системи НАССР в закладах громадського харчування та на підприємствах харчової галузі - обов’язкова вимога українського законодавства. Система управління безпечністю харчових продуктів відповідно до стандарту ДСТУ ISO 22000:2007», організатором якого було ДП «Львівстандартметрологія».

У семінарі взяли участь: фахівці ДП «Львівстандартметрологія», представники 17-ти підприємств-виробників харчової промисловості Львівщини: ФОП Батт О.М., ФОП Данилко О.М., ТОВ «Львівагропродукт», ФОП Дачишин І.О., ТзОВ «Спліт Львів», ПП «Айс Беррі», ПрАТ «Дрогобицький хлібокомбінат», ПП «Гал-Євро-Контракт», ПП «М’ясо Карпат», ОКП ЛОР «Профілактична дезінфекція», ТОВ ФП «Зерно життя», ТзОВ «Самбірська птахофабрика», ФГ «Добра корівка», ТзОВ «Прожект Інвест Капітал», ФОП Дацьо М.Ю., ТОВ «Ал-Прут», ТзОВ «ЛьвівПаб».
Серед учасників семінару були: керівники підприємств; фахівці з якості, безпечності; співробітники підприємств, відповідальних за розробку і впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів НАССР.

Розпочала семінар Олександра Пешко - заступник генерального директора з економічних питань ДП "Львівстандартметрологія", яка окреслила основні питання, які будуть розглядатися на семінарі та зазначила, що метою впровадження системи НАССР є забезпечення безпеки харчової продукції на всіх етапах харчового ланцюга "від лану - до столу". 

В’ячеслав Пузирзаступник генерального директора начальник центру оцінки відповідності ДП «Львівстандартметрологія» у своєму виступі, наголосив на важливості впровадження системи НАССР на підприємствах харчової промисловості.

Далі виступила Зоряна Дорош – заступник начальника - начальник відділу безпечності харчових продуктів Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, яка у своїй доповіді проаналізувала виконання вимог харчового законодавства щодо впровадження процедур заснованих на принципах НАССР у закладах громадського харчування. «Виробники повинні розрізняти поняття якість та безпечність. І саме безпечність є основою системи НАССР»,- наголосила вона.

Надала присутнім детальний аналіз законодавчої та нормативно-правової бази у сфері харчової промисловості Алла Полюга - начальник відділу оцінки відповідності Дрогобицької філії ДП «Львівстандартметрологія». Вона конкретніше зупинилася на вимогах Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», а також закцентувала увагу учасників семінару на чинниках, що спричиняють забруднення харчових продуктів, а  також мікробіологічних, хімічних, фізичних небезпеках тощо.

Заключну доповідь мала Роксоляна Шлюз - начальник випробувальної лабораторії ДП «Львівстандартметрологія», яка розповіла про внутрішній аудит як невід’ємну складову системи менеджменту безпечності продуктів харчування; аналіз небезпечних чинників, їх виявлення та ідентифікація; проведення періодичних контрольних лабораторних досліджень як запоруку забезпечення якості та безпечності продукції.

Загалом учасники семінару скористались нагодою живого діалогу з присутніми фахівцями та отримали кваліфіковані відповіді на свої питання. Всі учасники заходу отримали сертифікати.

 
 
Останні новини
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Перекладач
Пошук
Хто на сайті
На даний момент 36 гостей на сайті
Статистика
Користувачі : 148
Зміст : 1336
Посилання : 23
Переглянути хіти змісту : 1786748
Міністерство економічного розвитку і торгівлі України Департамент тхнічного регулювання