офіційний веб-сайт           
 
ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО
Львівський науково-виробничий центр
стандартизації, метрології та сертифікації
18 | 12 | 2017
До відома споживачів
До уваги власників лічильників води та тепла! Друкувати
Написав прес-служба   
Середа, 08 липня 2015 15:29
До уваги власників лічильників води та тепла!

Інформуємо, що у Львівській області на видачу свідоцтв про повірку лічильників води та тепла уповноважено ДП «Львівстандартметрологія».

З метою забезпечення суворого обліку та контролю за проведенням робіт з повірки засобів вимірювальної техніки  (ЗВТ) ДП «Львівстандартметрологія» введено в обіг типографську форму бланку для свідоцтв про повірку робочого ЗВТ лічильників води та тепла
Детальніше...
 
Безпеку канатних доріг забезпечують стандарти Друкувати
Написав прес-служба   
Четвер, 11 червня 2015 08:47
Канатна дорога - це вид транспорту, призначений, як для перевезення пасажирів, так і для перевезення вантажів. Спершу канатні дороги призначалися виключно для перевезення вантажів. Очевидно, що такий спосіб пересування винайшли жителі гірських місцевостей. Вони стали переправляти в кошиках через ущелини по мотузках необхідні речі. Такий спосіб і сьогодні існує в Гімалаях. 
Детальніше...
 
Міжнародний стандарт ISO/IEC 17025 покращує імідж лабораторій Друкувати
Написав прес-служба   
Понеділок, 06 квітня 2015 09:51
Близько 10 років тому фахівці Міжнародної організації зі стандартизації (ISO) та Міжнародної електротехнічної комісії (IEC) опублікували оновлений стандарт ISO/IEC 17025: 2005 "Загальні вимоги щодо компетентності випробувальних та калібрувальних лабораторій", який все ще зберігає актуальність. Недавнє дослідження показало, що сертифікація лабораторій на відповідність вимогам даного документа істотно підвищує рівень довіри до них клієнтів.
Детальніше...
 
В Україні буде посилено правові гарантії захисту прав споживачів Друкувати
Написав прес-служба   
Вівторок, 24 лютого 2015 16:32
З метою адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу та виконання Директиви Ради Європейських Співтовариств «Про наближення законів, постанов та адміністративних положень держав-членів щодо відповідальності за неякісну продукцію» від 25 липня 1985 року № 85/374 ЄЕС, 19 травня 2011 року Верховною Радою України було прийнято Закон України «Про відповідальність за шкоду, завдану внаслідок дефекту в продукції».
Детальніше...
 
В Україні впроваджуються нові стандарти криптографічного захисту інформації Друкувати
Написав прес-служба   
Понеділок, 16 лютого 2015 11:15
У грудні 2014 року Мінекономрозвитку України наказом № 1493 прийняло як національні європейські та міжнародні нормативні документи, які будуть сприяти гармонізації вимог у сфері розвитку та забезпечення інтероперабельності системи електронного цифрового підпису. Йдеться про найбільш поширені у світі криптографічні алгоритми та протоколи, такі як RSA, DSA, KCDSA, ECDSA, EC KCDSA,EC-GDSA тощо.
Детальніше...
 
Гарантії безпеки даних Друкувати
Написав прес-служба   
Понеділок, 26 січня 2015 11:18
Безпечне зберігання та захист даних - це набагато більше, ніж просте резервування. Новий міжнародний стандарт на безпеку зберігання даних гарантує, що цінна інформація залишиться в цілості й схоронності.

Дані організації найчастіше є її найбільш цінним активом, тому їх безпечне та ефективне зберігання стає комерційним та юридичним імперативом. Однак процес управління може бути складним, що включає не тільки аспекти зберігання, але і безпечної доступності та передачі на різні носії і пристрої. 
Детальніше...
 
Час готуватися до школи Друкувати
Написав прес-служба   
Вівторок, 26 серпня 2014 14:17
Останні літні дні – напружена пора для батьків школяриків. На ринках міста Львова вже активно працюють шкільні ярмарки. І попри те, що ціни, порівняно з минулим роком, значно зросли, покупців також вистачає. Журналіст з радіо "FM Галичина" Уляна Вербицька дізнавалась як купити якісний зошит.

Фахівці рекомендують покупцям приділити увагу не тільки зовнішньому вигляду обкладинки зошита, а, насамперед, якості та безпечності конкретного виробу. І зорінтуватись у якості саме цієї продукції досить не складно.

До речі, згідно ДСТУ 4736:2007 «Зошити шкільні. Загальні технічні умови» на сторінках обкладинки дозволено розміщувати ілюстровану та навчальну інформацію державною мовою за узгодженням її змісту з Міносвіти України.
Детальніше...
 
Готуй сани влітку. Журналіст радіо"FM Галичина" дізнавалась як зекономити на теплі та газі Друкувати
Написав прес-служба   
Вівторок, 19 серпня 2014 09:34
Українці перезимують без російського газу, констатують експерти. Запевняють, що українського газу вистачить для потреб населення, до того ж вже з вересня реверсом піде газ з Європи. Втім економити все ж варто навчитись, вважають експерти. Зокрема почати утеплювати будинки. Адже, чим тепліше в домі, тим менше газу треба для його опалення, а літо найкращий час для утеплювальних робіт.

Щоправда, утеплити фасад будинку нині недешево. Ціна залежить від матеріалів, метражу стін. З пропозицій в Інтернеті – у Львові за метр квадратний утеплення пінопластом просять від 120 до 170 гривень. Дорожче обійдеться утеплення стіни мінеральною ватою.

"Найкраще утеплювати натуральними матеріалами. Наприклад, мінеральною ватою. Вона є і міцна, має гарні показники з теплозбереження", - радить Богдан Щерб’як з випробувальної лабораторії будматеріалів ДП «Львівстандартметрологія».

Ще один варіант утеплення фасаду - пінопластом, але інженер випробувальної лабораторії будматеріалів Василь Шпадинський, зауважує, що пінопласт довше прослужить і буде ефективнішим в моментах теплозбереження лише тоді, коли стіна до якої кріпитиметься пінопласт буде ідеально рівною.

Фахівці зауважують, що в холодну пору, в загальному, 28% тепла втрачається через недбало ущільнені двері і вікна, ще майже 18% тепла через стіни, ще частина через підлогу, підвальні приміщення, стелю та дах і 32% – через вентиляційні отвори і димоходи.

Джерело: http://www.galychyna.fm
 
Європарламент ухвалив закон про єдиний зарядний пристрій для мобільних телефонів Друкувати
Написав прес-служба   
Середа, 19 березня 2014 09:39
Європейський парламент більшістю голосів схвалив внесення змін до Директиви ЄС про радіоустаткуванні, що роблять обов'язковим використання єдиного стандарту мобільних зарядних пристроїв в країнах Євросоюзу.

Більшість виробників, серед яких LG, Motorola, Samsung і Sony, вже оснащують свої мобільні телефони і смартфони універсальним роз'ємом для зарядки - портом Micro -USB. Однак деякі компанії поки використовують власні інтерфейси: наприклад, Apple оснащує iPhone роз'ємом Lightning.

Підраховано, що на сьогодні на ринку представлено близько 30 різних типів зарядних пристроїв. Це не тільки створює незручність для користувачів, але і призводить до того, що щорічно на звалище відправляються десятки тонн непотрібних аксесуарів для стільникових апаратів.

Згідно з новими правилами, всі стільникові телефони, які виробляються, імпортуються і продаються в країнах Євросоюзу повинні будуть використовувати універсальний зарядний пристрій.

Зміни набудуть чинності в 2017 році.

У Європарламенті відзначають, що ініціатива дозволить зменшити обсяги «електронного сміття» на 51 тис. тонн на рік. Остаточні вимоги щодо використання єдиного стандарту зарядних пристроїв повинна визначити Європейська комісія.

Джерело: http://www.3dnews.ru
 
Безпечне прання Друкувати
Написав прес-служба   
Вівторок, 03 грудня 2013 12:39
З середини грудня  2013 року стає чинним оновлений Технічний регламент мийних засобів, за його основу взяли європейські стандарти.

Кожного року у пральних порошках на українських прилавках має зменшуватися кількість фосфатів.

«Найбільша небезпека для здоров’я людини та довкілля - це наявність в мийних засобах поверхнево-активних речовин і фосфатів», - повідомила кореспонденту радіо «Львівська хвиля» Леся Набокова – начальник відділу з підтвердження і оцінки відповідності ДП «Львівстандартметрологія».
Детальніше...
 
Поради фахівця при виборі зимового верхнього одягу - пуховика Друкувати
Написав прес-служба   
Четвер, 07 листопада 2013 16:18
Чи готові Ви до похолодання та чи маєте достатньо теплий зимовий верхній одяг, наприклад, пуховик,- дізнавалася кореспондент радіо «Галичина» Уляна Вербицька у фахівця ДП «Львівстандартметрологія» Наталії Трубіциної.

Справжній якісний виріб (пуховик) має бути легким і після стискання повинен швидко відновлювати свою первинну форму.

«Наповнювач у пуховику розподілений по пухових блоках розміром приблизно 20 см на 20 см. Якщо блоки будуть більшого розміру, то наповнювач буде скупчуватись до нижнього шва. Пух у блоці має бути не збитим. Покривна тканина блоку повинна мати спеціальне просочування, щоби пух чи перо не вилазили ззовні, а також не відчувалось поколювань на дотик»,- розповіла Наталія Трубіцина.
Детальніше...
 
Реабілітація масла чи царювання спреду Друкувати
Написав прес-служба   
П'ятниця, 13 вересня 2013 13:11
Від 25 до 30 літрів. Саме стільки потрібно молока, щоб виготовити кілограм вершкового масла. А що прямих постачальників цієї сировини - корів - у сільському господарстві України суттєво поменшало, то і автентичного масла - теж. А от спред упевнено посів свою нішу в споживчому кошику українців. Ще якийсь час тому це слово лякало й відштовхувало, а тепер воно є звичним на маркуванні й етикетках.

На початку 90-х років XX ст., коли зі зміною картини світу пострадянської людини поступово переінакшувалося її уявлення про харчування, у продаж надійшов новий кумир - м'який маргарин («Rama» та інші марки). Щоб популяризувати цей продукт, вдавалися до дискредитації масла як продукту, що містить холестерин.

На відміну від м'якого маргарину, який з'явився відкрито і, зрештою, царював недовго, спред проник на наші столи досить підступно: спершу його продавали, без докорів сумління, як масло. На щастя, історії, коли на етикетках великими літерами писали «Селянське» чи «Волошкове», а маленькими (і часто на звороті) - «спред», уже в минулому. Масло - той особливий виняток, коли українська держава якимось дивом виявила рішучу й послідовну позицію і змусила виробників розрізняти масло і спред (щоправда, таки не всі вони цього дотримуються, про що свідчать дослідження центру експертиз «Тест»). Слідом за виробниками диференціюють ці продукти уже й споживачі, і тепер навіть у маленьких крамничках на ринку слово «спред» нікого не дивує, на відміну, наприклад, від сирного продукту, який і далі можуть продавати купувати як сир.
Детальніше...
 
Одноразовий посуд та його «плюси» і «мінуси» при використанні Друкувати
Написав прес-служба   
Середа, 24 липня 2013 09:55
Інтерес до одноразового посуду не випадковий, оскільки на вулиці літо – період відпусток, а одноразовий посуд є популярним для відпочинку на природі. Він значно полегшує наш побут, проте, вибір матеріалів з полімерів, представлений на сучасному ринку, доволі великий і не всі з них безпечні для нашого організму, особливо якщо систематично використовувати таку тару не за призначенням. Так, одні полімери виділяють токсини при контакті з кислотами та спиртним, інші – не витримують високих температур тощо. І хоча миттєве гостре отруєння Вам не загрожує, використання неякісного посуду згодом обов’язково призведе до появи певних хвороб, адже, в організмі відбувається поступове накопичення токсичних речовин. Щоб уникнути біди, варто розібратися в особливостях застосування різноманітного одноразового посуду. 
Детальніше...
 
Хліб із секретом. Що приховують українські пекарі? Друкувати
Написав прес-служба   
Середа, 12 червня 2013 09:54
"Хліб із секретом "

Одним із найбільш таємничих продуктів нині в Україні є саме щоденна їжа більшості українців - хліб. І йдеться аж ніяк не про магію процесу випікання цього духмяного й запашного виробу, яким він завжди був. Річ насамперед у «професійних секретах» сучасних хлібопекарів. Про склад хліба, який споживаємо, найчастіше нас не повідомляють. Чинне законодавство дозволяє застосовувати зареєстровані Міністерством охорони здоров'я України харчові добавки, але не вимагає вказувати їх на маркуванні продукції. Споживачі здогадуються, що пекарі додають у хлібну продукцію «поліпшувачі» й інші харчові добавки, але не знають, які саме й скільки. А виробники не поспішають розкривати особливості сучасного хлібопекарського процесу не тільки журналістам, а й студентам та ви¬кладачам харчових освітніх закладів, які приходять до них на практику. За словами викладача технології хлібопекарського виробництва Львівського професійного ліцею харчових технологій Дарії Федьків, на львівських хлібозаводах навіть від викладачів приховують, що додають до тіста - кажуть, таємниця. Водночас на великих підприємствах, акцентує експерт, процес випікання хліба все-таки контролюють.
Детальніше...
 
Що необхідно знати про ранні овочі та нітрати Друкувати
Написав прес-служба   
Середа, 22 травня 2013 08:16
 Весна… На полицях магазинів та на ринках з’являється все більше апетитних овочів. І все було б добре, якби не одне але – нітрати, які є майже у всіх овочах. 

Що ж таке нітрати ? Нітрати – це солі азотної кислоти, які самі по собі для людини нешкідливі. Частина нітратів переробляється в корисні амінокислоти, білки і інші сполуки, частина виводиться в незмінному вигляді, а ось при значному перевищенні нітратів, їх надлишок вже може перетворюватися на ті самі шкідливі нітрити, які є отрутою. Нітрити негативно впливають на еритроцити, знижуючи їх здатність переносити кисень, що різко погіршує «дихання» наших органів і тканин, а також зростає рівень шкідливого холестерину в крові.
Детальніше...
 
Купуємо взуття для наших діток Друкувати
Написав прес-служба   
Четвер, 16 травня 2013 13:42
Серед головних причин травм і проблем дитячих ніжок є «взуттєві» нюанси. Деформація ноги відбувається, якщо взуття надмірно вузьке, або навпаки, занадто широке, якщо воно не відповідає елементарним ортопедичним, гігієнічним та медичним вимогам. Тому, аби вберегти своє дитя від неякісного взуття, радимо звернути увагу на певні особливості вибору взуття:
Детальніше...
 
У пошуках справжнього сиру Друкувати
Написав преса   
Понеділок, 08 квітня 2013 10:28
На українському ринку є і сирні продукти з пальмовою олією, і ексклюзивні українські сири, і французький рокфор та італійський пармезан.

За однією з «сирних» легенд, першим сироваром був аравійський купець Канан. Кілька тисяч років тому він узяв зі собою в дорогу молоко, яке помістив у звичну для кочівників посудину – висушений овечий шлунок. До вечора молоко перетворилося на водянисту рідину, всередині якої був білий згусток – він виявився напрочуд смачним. Овечий шлунок відіграє неабияку роль у цій легенді. Адже у виробництві сирів використовують видобутий зі шлунка молодого теляти або ягняти сичужний фермент, який має молокозсідальну функцію. Нині сировари застосовують фермент не тільки тваринного (щоб добути сичуг, кількатижневих телят убивають), а й мікробіологічного та рослинного походження, на чому акцентують молоковегетаріанці, шукаючи в продажу саме «вегетаріанський» сир.
Детальніше...
 
Ми всі - споживачі. Ми мусимо знати про свої права Друкувати
Написав прес-служба   
П'ятниця, 15 березня 2013 10:28
Комусь може здаватися дивним, тому що багато людей звикли до «уособлених» свят, таких як День медичного працівника або День будівельника, але в календарі є й така дата, як 15 березня – Всесвітній день захисту прав споживачів.

Це свято відзначається за рішенням ООН у річницю виступу Президента США Джона Кеннеді у Конгресі у 1961 році, хоча відзначати цю дату стали у США ще у 1899 році, коли в Америці була організована Національна ліга споживачів. На цьому виступі були проголошені чотири основних права споживача: на безпеку, на інформацію, на вибір і право бути почутим, які пізніше лягли в основу російського Закону про захист прав споживачів.
Детальніше...
 
Час на рибу. Чи безпечно споживати морську та річкову продукцію? Друкувати
Написав прес-служба   
Середа, 13 лютого 2013 15:11

Різна на смак, колір і за ціною. Свіжа, охолоджена й заморожена. Прісноводна й морська. Біла і червона. Жирна та пісна. Делікатесна і на щодень. Така різна риба, і ставлення до неї як до продукту харчування також дуже різне. Хтось любить споживати оселедець, комусь до вподоби копчена риба, для декого свято – не свято, якщо на столі нема фаршированої або заливної риби, інші смакують червоною, а хтось солідарний із приказкою, що «найкраща риба – ковбаса». Рибу вважають продуктом дієтичним і асоціюють зі здоровим харчуванням, а водночас є чимало застережень і «лякалок» щодо цієї альтернативи м’ясу.

Детальніше...
 
Зимова шина Друкувати
Написав прес-служба   
Середа, 30 січня 2013 09:27
Зимові шини є основною зброєю в боротьбі із зимовою автомобільною дорогою. Якщо вчасно не замінити літні шини на зимові, то Ви залишитесь в програшній позиції в боротьбі зі снігом і льодом.
У нашій кліматичній зоні необхідність зимових шин складає більше 150 днів в році, протягом яких температура повітря не піднімається вище плюс 7°С, а на дорогах постійний дощ, сніг, ожеледиця та сніжна каша. Це період близько 5 місяців з листопада по кінець березня. Про дієвість зимових шин в холодні місяці року не потрібно когось переконувати.
Детальніше...
 
« ПочатокПопередня12345НаступнаКінець »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Останні новини
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Перекладач
Пошук
Хто на сайті
На даний момент 62 гостей на сайті
Статистика
Користувачі : 148
Зміст : 1269
Посилання : 23
Переглянути хіти змісту : 1595638
Міністерство економічного розвитку і торгівлі України Департамент тхнічного регулювання