Щодо встановлення максимального рівня вмісту певних забруднюючих речовин у харчових продуктах Друкувати
Написав прес-служба   
Вівторок, 14 червня 2016 11:10
14 червня 2016 року набирають чинності Державні гігієнічні правила і норм "Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах", затверджені наказом МОЗ України від 13.05.2013 № 368.

Цей Регламент розроблено з метою гармонізації законодавства з Регламентом Європейського Союзу від 19 грудня 2006 року N 1881/2006 про встановлення максимального рівня вмісту певних забруднюючих речовин у харчових продуктах.

 У результаті втрачає чинність, додаток № 2 до Державних санітарних правил і норм захисту продовольчої сировини та продуктів харчування від забруднення нітрозамінами, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 01 липня 1999 року № 30. 

Та вважати такими, що не застосовуються на території України, пункти "Медико-биологических требований и санитарных норм качества продовольственного сырья и пищевых продуктов", затверджених заступником Міністра охорони здоров'я СРСР 01 серпня 1989 року N 5061-89, відповідно до додатку до Регламенту.