ВІДБУВСЯ СЕМІНАР З ПИТАНЬ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ БЕЗПЕЧНІСТЮ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ (НАССР) Друкувати
Написав прес-служба   
Вівторок, 28 листопада 2017 15:34
Сьогодні, 28 листопада, відбувся семінар на тему: «Система управління безпечністю харчової продукції - вимога часу. Перспективи впровадження системи HACCP на підприємствах харчової та переробної галузі. Вимоги законодавства, стандартів, клієнтів».

У семінарі взяли участь: фахівці ДП «Львівстандартметрологія», представники 13 підприємств-виробників харчової промисловості Львівщини: ТзОВ «Агросмак», ТзОВ «Довір’я», ПП «Гал-Євро-Контракт», ТзОВ «Львівагропродукт», Дрогобицька філія ТзОВ «Зернопереробна компанія «ЮМАС», ТзОВ «Молокозавод «Самбірський», ТОВ «Олія Волині», ТзОВ «Хінкель-Когут», ТзОВ СП «Росан Пак», ПП «Крапфен», ТзОВ СПГ «Тетра», ТОВ «Технокап УА», ТзОВ «Агроторг».
Розпочав семінар В’ячеслав Пузир – заступник генерального директора начальник центру оцінки відповідності ДП «Львівстандартметрологія», наголосивши на важливості впровадження системи НАССР на підприємствах харчової промисловості.

З доповіддю «Сертифікат на систему управління безпечністю харчових продуктів – показник конкурентоспроможності підприємства та вимога часу. Переваги та проблеми впровадження міжнародного стандарту ІSO 22000» виступила начальник відділу сертифікації систем управління ДП «Львівстандартметрологія» Олександра Федак.
«Система НАССР є системою управління, в якій безпечність харчових продуктів розглядається через оцінювання і контролювання біологічних, хімічних та фізичних джерел небезпеки на всьому ланцюжку виготовлення кожного харчового продукту, починаючи від виробництва, придбання і зберігання сировини до її перероблення, розподілення та споживання кінцевого продукту. На сьогодні, НАССР визнана в усьому світі як найефективніша методика забезпечення безпеки харчових продуктів, що дозволяє сконцентрувати ресурси і зусилля організації в критичних точках виробництва, і при цьому, відповідно, різко знижує ризик випуску і продажу небезпечного продукту»,- наголосила Олександра Федак.

Далі виступив Ростислав Волошин – перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, який у своїй доповіді проаналізував виконання вимог харчового законодавства з впровадження процедур заснованих на принципах НАССР. «Виробники повинні розрізняти поняття якість та безпечність. І саме безпечність є основою системи НАССР»,- наголосив він.

Надала присутнім детальний аналіз законодавчої та нормативно-правової бази у сфері харчової промисловості Галина Сімчук - заступник начальника відділу стандартизації, інформації та комп’ютерного забезпечення. Вона конкретніше зупинилася на вимогах до технічних умов, а також закцентувала увагу учасників семінару на необхідності їх застосування на сучасному виробництві.

Останнім доповідав Віктор Рудницький - заступник директора ТОВ «Системи менеджменту», кандидат технічниз наук, який поділився досвідом щодо впровадження і модернізації систем управління харчовою безпечністю на підприємствах України.

Загалом учасники семінару скористались нагодою живого діалогу з присутніми фахівцями та отримали кваліфіковані відповіді на свої питання. Всі учасники заходу отримали сертифікати.