Найкраща лабораторія Друкувати
Лабораторія випробувань харчових продуктів, сировини та виробів легкої промисловості ДП «Львівстандартметрологія» ЦЕ:
Сучасне обладнання → якісно → швидко → максимально точно!



Види робіт, які проводить лабораторія

Галузь акредитації
Органолептичні, фізико-хімічні, фізико-механічні, токсикологічні, хроматографічні, мікробіологічні та радіологічні випробування харчової продукції, продовольчої сировини, тютюнових виробів, парфумерно-косметичної продукції та мийних засобів, тари, посуду, виробів з картону, паперу, візків та іграшок дитячих, виробів легкої промисловості та засобів індивідуального захисту, радіологічні випробування будматеріалів.

Випробування продукції:
• перший напрямок - здійснення випробувань продукції з метою її обов’язкової або добровільної сертифікації. Випробування проводяться за всіма показниками, які визначені органом з сертифікації в рішенні за заявкою. Відбирання зразків здійснюється представниками органу з сертифікації або, за його дорученням, працівниками лабораторії.
• другий напрямок - здійснення випробувань зразків продукції за дорученням наглядових організацій (в тому числі служби державного нагляду за дотриманням стандартів, норм і правил, Управління захисту прав споживачів, інших). Відбирання зразків продукції здійснюється співробітниками таких організацій та служб. Випробування проводяться за всіма показниками, які вказані в актах відбирання зразків продукції;
• третій напрямок - здійснення періодичних випробувань зразків продукції згідно довгострокових договорів з виробниками або споживачами по видах продукції і по показниках, які визначені ними;
• четвертий напрямок - здійснення випробувань зразків продукції за заявками окремих замовників і по показниках, які їх цікавлять.


Основні види випробувань, що замовляються громадянами

   Вид продукції

Вид випробування

Молоко і молочні продукти

Кислотність

Органолептичні показники

Визначення мікотоксинів

Визначення пестицидів

Гриби свіжі, сушені

Органолептичні показники

Визначення пестицидів

Визначення радіонуклідів

Соки фруктові та овочеві

Органолептичні показники

Масова частка. сухих речовин

Кислотність

Кондитерські вироби.

Кислотність

Масова частка. жиру

Масова частка. вологи

Цукор

Визначення золи

Масова частка.вологи та сухих речовин

Визначення сахарози

Горілки, вироби лікеро-горілчані

Міцність

Концентрація етилового спирту

Органолептичні показники

Визначення альдегідів

Визначення сивушного масла

Об’ємна частка метилового спирту

Визначення токсичних елементів

Визначення радіонуклідів

Вина

Міцність

Концентрація етилового спирту

Органолептичні показники

Масова концентрація цукру

Масова частка.метанолу

Пиво   

Органолептичні показники

Сухі речовини в суслі

Кислотність

Води мінеральні

Кількість гідрокарбонат-іонів

Кількість сульфат-іонів

Кількість калій натрій - іонів

Кількість іонів кальцію

Кількість іонів магнію

Питна вода

Загальна твердість

Сухий залишок

Мікробіологічні показники

Кава, чай

Масова частка.вологи

Масова частка. золи

Масова частка. кофеїну

Визначення екстрактивних речовин

Олії рослинні.Маргарин.Майонез

Кислотність

Масова частка.вологи і летких речовин

Масова частка.жиру

Кислотне число

Йодне число

Оцет спиртовий харчовий

Масова частка. оцтової кислоти

Залишкового спирту

Тютюнові вироби

Масова частка.вологи

Визначення пестицидів

Посуд з чорних та кольорових металів

Дефекти

Міцність кріплення деталей

Визначення токсичних елементів

Корозостійкість

Термостійкість

Кислотостійкість

Посуд з фарфору, фаянсу та скла

Дефекти

Міцність кріплення деталей

Визначення токсичних елементів

Визначення радіоактивності

Термостійкість

Кислотостійкість

Мийні засоби та парфумерно-косметичні вироби

Мікробіологічні показники

Вміст хлоридів

Концентрації духм’яних речовин

Піноутворююча здатність

Взуття

міцність кріплення підошви

зовнішній огляд

міцність кріплення каблука і набойки

Одяг

стійкість пофарбування до прання

стійкість пофарбування до поту

зміна лінійних розмірів після прання

визначення сировинного складу

Іграшки

контроль кромок

міцність іграшки

стійкість іграшки

контроль гальмівних пристроїв

стійкість покриття до слини, поту, вологої обробки

контроль електробезпеки

рівень запаху іграшок

контроль пожежо- і вибухобезпеки

Коляски

контроль гальмівних пристроїв

контроль відхилення від паралельності жорстко скріплених осей коліс

стійкість коляски

міцність ременів для переносу кузова